Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Tragovi : časopis za srpske i hrvatske teme

logo Tragovi : časopis za srpske i hrvatske teme

Tragovi su znanstveni/naučni časopis za srpske i hrvatske teme koji izlazi dvaput godišnje: u svibnju/maju i u novembru/studenom. Časopis je po svom karakteru multidisciplinaran i interdisciplinaran, pa objavljuje radove iz raznih područja društvenih i humanističkih znanosti, kao što su: povijesne znanosti, političke znanosti, sociologija, filozofija, lingvistika, povijest umjetnosti, ekonomija, etnologija, antropologija, međunarodni odnosi, područne studije i dr. Fokus časopisa je na srpskim i hrvatskim temama u suvremenosti i prošlosti. Od autora se očekuje da pri slanju rukopisa časopisu vode računa o karakteru časopisa i temama kojima se on bavi. Detaljniji opis profila časopisa može se pronaći u uvodniku prvog broja, objavljenom pod naslovom Čemu Tragovi?. Uz znanstvene/naučne radove (izvorne i pregledne, te prethodna priopćenja), časopis Tragovi objavljuje i studije, eseje, polemičke osvrte, prikaze knjiga, bilješke o znanstvenim skupovima i događajima, te druge relevantne informacije u vezi s glavnim temama koje obrađujemo.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, samo znanstveni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2018.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Interdisciplinarne humanističke znanosti, Etnologija i antropologija, Povijest, Interdisciplinarne društvene znanosti, Sociologija, Politologija, Pravo, Ekonomija
  • Uključen u Hrčak: 19.06.2019.
  • Prava korištenja: Članci objavljeni u časopisu mogu se slobodno koristiti u znanstvene i stručne svrhe, ali se ne smiju ponovno objavljivati bez dopuštenja urednika i autora. Pri korištenju članaka obavezno je navesti punu referencu, u skladu s akademskim pravilima.