Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mikrobiološka kvaliteta i mikrobiološka ispitivanja maslaca

M. Milohnoja ; Veterinarski oddelek BF, Ljubljana


Puni tekst: hrvatski pdf 520 Kb

str. 59-63

preuzimanja: 834

citiraj


Sažetak

Kada govorimo o mikrobiološkoj kvaliteti maslaca mislimo na slijedeće momente: 1. da li maslac sadržava patogene mikroorganizme i mikroorganizme - obligatne i fakultativne uzročnike trovanja hranom; 2. da li maslac sadržava Mikroorganizme - kontaminante, koji ukazuju na slabe higijenske uvjete u proizvodnji, a koji mogu utjecati i na održljivost maslaca i 3. da li maslac sadržava mikroorganizme za koje znademo, da prouzrokuju pod izvjesnim okolnostima njegovo kvarenje.

Ključne riječi

maslac; mikrobiološka kvaliteta

Hrčak ID:

67142

URI

https://hrcak.srce.hr/67142

Datum izdavanja:

1.3.1967.

Posjeta: 1.513 *