Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kvaliteta mlijeka u prahu domaće proizvodnje i njegova trajnost

Marija Crnobori ; Institut za mlekarstvo Jugoslavije, Novi Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 702 Kb

str. 145-150

preuzimanja: 532

citiraj


Sažetak

Proizvodnja, odnosno potrošnja mlijeka u prahu zauzima važno mjesto u suvremenom načinu prehrane. U našoj zemlji proizvedeno je god. 1952. 280 t mlijeka u prahu, a u god. 1984. 564 t. To znači da je od početka do danas proizvodnja mlijeka u prahu povećana za devet puta. U god. 1965. očekuje se proizvodnja od neko 3 000 t.

Ključne riječi

mlijeko u prahu; trajnost

Hrčak ID:

70705

URI

https://hrcak.srce.hr/70705

Datum izdavanja:

1.7.1965.

Posjeta: 1.037 *