Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Stari i novi putovi proizvodnje topljenih sireva

Albert Meyer ; Kemijska tvornica Joh. A. Benckiser, Ludwigshafen


Puni tekst: hrvatski pdf 562 Kb

str. 154-158

preuzimanja: 742

citiraj


Sažetak

Prije dvije godine mogli smo (proslaviti jedan naročiti jubilej na polju mljekarstva, s obzirom da je god. 1911., dakle prije 50 godina, tt. Gerber iz Thuna prvi puta stavila na tržište novi proizvod "sir u kutiji" koji se po našem današnjem shvaćanju ima smatrati topljenim sirom. Od skromnih početaka proizvodnja topljenih sireva usprkos teškim trzajima i neuspjesima dostigla je svoj današnji veliki ekonomski značaj.

Ključne riječi

sir; topljeni sir

Hrčak ID:

70707

URI

https://hrcak.srce.hr/70707

Datum izdavanja:

1.7.1965.

Posjeta: 1.293 *