Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Naša iskustva u održavanju kultura bakterija mliječno-kiselog vrenja za proizvodnju kiselog vrhnja (nastavak)

Ljerka Kršev ; Zagrebačka mljekara, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 653 Kb

str. 218-227

preuzimanja: 811

citiraj


Sažetak

Bakteriofag se može nalaziti u bakterijskim stanicama proizvodne kulture duže vrijeme, a da pri tome ne izazove nikakve primjetne štete ili s u nezapažene bakterije u kulturi rezistentne prema prisutnom bakteriofagu. Rezultat odnosa bakteriofag - bakterijska stanica ovisi o rezistentnosti bakterije i virulentnosti bakteriofaga, kao i o uvjetima okoline.

Ključne riječi

vrhnje; kiselo vrhnje; bakterije mliječno-kiselog vrenja; Zagrebačka mljekara

Hrčak ID:

72725

URI

https://hrcak.srce.hr/72725

Datum izdavanja:

1.10.1970.

Posjeta: 1.479 *