Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Osvrt na VII. ocjenjivanje mliječnih proizvoda

Matej Markeš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 455 Kb

str. 215-218

preuzimanja: 421

citiraj


Sažetak

Sedmo ocjenjivanje uzoraka mliječnih proizvoda Udruženja mljekarskih poduzeća održano je u poslovnici Udruženja u Zagrebu, dne 14. VIII. 1953. Iako je na ovom ocjenjivanju bilo predloženo više uzoraka nego na nekoliko prethodnih, ipak odziv nije bio onakav kakav se očekivao u ovom razdoblju, kad je proizvodnja, otkup i prerada mlijeka osjetljivo porasla. Dobiva se dojam da neki članovi Udruženja zaziru od ocjenjivanja. Da li je to zbog samozadovoljstva nad vlastitim proizvodima ili zbog bojazni, da drugi ne vide mane, ili se roba vrlo brzo obrće, pa nema ni normalnih zaliha u skladištima - nije nam poznato. Nedvojbeno je da poredba vlastitih proizvoda s onima iz drugih poduzeća, a i povremene analize mliječnih proizvoda, mogu pokazati eventualne prednosti i nedostatke, te poslužiti kao siguran putokaz u daljnjem poboljšanju kvalitete proizvoda.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; ocjenjivanje

Hrčak ID:

76222

URI

https://hrcak.srce.hr/76222

Datum izdavanja:

1.9.1953.

Posjeta: 948 *