Izvorni znanstveni članak
Prirod okopavina u Županiji varaždinskoj s kraja 19. i početkom 20. stoljeća
Željko Hutinski
; Faculty of Organization and Informatics, University of Zagreb, Varaždin, Croatia
Sažetak
Okopavine predstavljaju značajne kulture koje se koriste za ishranu ljudi i stoke ili su sirovine u preradi. Prema statistici Kraljevskog zemaljskog statističkog ureda u Zagrebu okopavine predstavljaju ove kulture: korun (Kartoffeln), krmna blitva (Rothe Ruben), biela repa (Weisse Ruben), burak (Runkelruben), mrkve (Mohren), koraba (Kohlruben), kupus (Kraut), luk (Zwiebd), buče (Kurbisse) te dinje i lubenice (Zucker und Wassermelonen). Prirod okopavine, glede količina i vrijednosti, značajan je i u strukturi ratarske produkcije Županije zauzima visoko treće mjesto.
Ključne riječi
Županija; Kraljevina; okopavine; površine; prirodi; vrijednosti; cijene
Hrčak ID:
79652
URI
Datum izdavanja:
14.12.1993.
Posjeta: 1.199 *