Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Identifikacija rizika i kritičnih higijensko-tehnoloških točaka u proizvodnji mlijeka

Branka Magdalenić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Nada Anić


Puni tekst: hrvatski pdf 782 Kb

str. 71-76

preuzimanja: 538

citiraj


Sažetak

HACCP-koncepcija ukazuje na slabe točke proizvodnje, odnosno mjesta gdje se pogreške i mogući rizici kontaminacije moraju popraviti da hi se proizveo higijenski ispravan proizvod. To se odnosi i na uvjete proizvodnje konzumnog mlijeka, a tiče se propisane toplinske obrade mlijeka, hlađenja, punjenja i drugih tehnoloških procesa u proizvodnji mlijeka. U radu se prikazuju rezultati bakterioloških pretraga mlijeka u tehnološkom procesu proizvodnje primjenom HACCP-koncepcije, a koji ukazuju na glavnu kontaminaciju, moguću kontaminaciju, kao i na efikasnu i ograničenu kontrolu u proizvodnji mlijeka.

Ključne riječi

proizvodnja mlijeka; kritične točke; identifikacija

Hrčak ID:

95804

URI

https://hrcak.srce.hr/95804

Datum izdavanja:

4.3.1991.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.417 *