Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Trapist - I. Sastav

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić


Puni tekst: hrvatski pdf 896 Kb

str. 291-297

preuzimanja: 921

citiraj


Sažetak

Glavne karakteristike sastava tržišnog trapista iz 1979. god. su: 40,65 % vode ili 59,35 % suhe tvari, 30,41 % masti, 51,16 % masti u suhoj tvari i 58,43 % vode u bezmasnoj tvari sira. Osim srednjih vrijednosti navedene su minimalne i maksimalne vrijednosti kao i procentualne frekvencije i za sir trapist iz 1978. god. Neizjednačenost sastava dokumentira potrebu standardizacije i ekonomičnosti.

Ključne riječi

sir; trapist; sastav

Hrčak ID:

97110

URI

https://hrcak.srce.hr/97110

Datum izdavanja:

2.10.1980.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.920 *