Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Uloga sladoleda i drugih smrznutih proizvoda u našoj prehrani

Dubravka Filjak ; Zagrebačka mljekara - OOUR Tvornica sladoleda "LEDO", Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 954 Kb

str. 42-47

preuzimanja: 1.350

citiraj


Sažetak

Sladoled je smrznuta smjesa mlijeka, mliječnih proizvoda, dodataka za zaslađivanje, stabilizatora, emulgatora, te aroma u koju je inkorporiran zrak. Postoji malo namirnica koje u tako koncentriranom obliku sadrže toliko vrijednih tvari potrebnih za izgradnju i razvoj ljudskog organizma, kao što je to sladoled.

Ključne riječi

sladoled; smrznuti proizvodi; prehrana

Hrčak ID:

97152

URI

https://hrcak.srce.hr/97152

Datum izdavanja:

2.2.1974.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.324 *