Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Lička basa

Ljerka Kršev ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 623 Kb

str. 193-197

preuzimanja: 3.624

citiraj


Sažetak

Po svojoj konzistenciji, izgledu i okusu lička basa svrstava se u grupu svježih mekih sireva. U raznim područjima Like basa se priprema prema različitim receptima od miješanog mlijeka - ovčjeg i kravljeg - ili od kravljeg punog ili djelomično obranog mlijeka. Odabrali smo okolinu Vrhovina i Otočca za praćenje autohtone tehnologije i neke karakteristike base. Na tom području basa se priprema iz djelomično obranog mlijeka.

Ključne riječi

sir; lička basa

Hrčak ID:

97212

URI

https://hrcak.srce.hr/97212

Datum izdavanja:

1.8.1974.

Posjeta: 4.571 *