Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Akumulacija slobodnih aminokiselina u procesu zrenja bijelog mekog sira

Natalija Kapac-Parkačeva ; Zemljodelsko-šumarski fakultet, Skopje
Olga Bauer
Tihomir Čižbanovski


Puni tekst: hrvatski pdf 1.447 Kb

str. 200-209

preuzimanja: 487

citiraj


Sažetak

Sirovina i tehnološke operacije koje prate proces izrade sireva doprinose značenju što ga imaju kao jednom od najvažnijih resursa koncentriranih bjelančevina. Ulazeći u sastav mlijeka odnosno iz njega proizvedenog sira, molekulu mliječnih bjelančevina sačinjavaju aminokiseline čiji broj, vrsta i količinska zastupljenost u proizvodu, utvrđuju njegovu vrijednost kao namirnice.

Ključne riječi

bijeli meki sir; zrenje; slobodne aminokiseline

Hrčak ID:

100982

URI

https://hrcak.srce.hr/100982

Datum izdavanja:

1.9.1974.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.327 *