Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Praćenje nekih fizikalno-kemijskih svojstava sireva umotanih u polietilenske folije (PE) tijekom skladištenja

Katarina Berković ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljerka Marija Lalić


Puni tekst: hrvatski pdf 856 Kb

str. 171-178

preuzimanja: 427

citiraj


Sažetak

Plastične PE folije upotrebljavaju se kao ambalaža za različite prehrambene proizvode. Za konačnu kakvoću ambalaže vrlo je važna količina plina, vlage, vodene pare i vode, koja prelazi kroz foliju i time mijenja prvobitna svojstva proizvoda. U ovom radu pokušalo se dovesti u vezu neke fizikalno-kemijske parametre i primjenu dodatne pektinske membrane za vrijeme skladištenja tako ambalažiranih uzoraka rezanog sira. Primijenjena pektinska membrana povoljno utječe na kakvoću sira, što je potvrđeno provedenim mjerenjima.

Ključne riječi

sirevi; svojstva; skladištenje; polietilenske folije

Hrčak ID:

104967

URI

https://hrcak.srce.hr/104967

Datum izdavanja:

1.6.1987.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.160 *