Izvorni znanstveni članak
Praćenje nekih fizikalno-kemijskih svojstava sireva umotanih u polietilenske folije (PE) tijekom skladištenja
Katarina Berković
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljerka Marija Lalić
Sažetak
Plastične PE folije upotrebljavaju se kao ambalaža za različite prehrambene proizvode. Za konačnu kakvoću ambalaže vrlo je važna količina plina, vlage, vodene pare i vode, koja prelazi kroz foliju i time mijenja prvobitna svojstva proizvoda. U ovom radu pokušalo se dovesti u vezu neke fizikalno-kemijske parametre i primjenu dodatne pektinske membrane za vrijeme skladištenja tako ambalažiranih uzoraka rezanog sira. Primijenjena pektinska membrana povoljno utječe na kakvoću sira, što je potvrđeno provedenim mjerenjima.
Ključne riječi
sirevi; svojstva; skladištenje; polietilenske folije
Hrčak ID:
104967
URI
Datum izdavanja:
1.6.1987.
Posjeta: 1.160 *