Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Specifičnost kvaliteta sirovog mlijeka za proizvodnju UHT steriliziranog mlijeka

Anka Popović-Vranješ ; Mljekarska industrija, Banja Luka


Puni tekst: hrvatski pdf 1.570 Kb

str. 195-204

preuzimanja: 756

citiraj


Sažetak

U radu su izneseni osnovni faktori kvalitete sirovog mlijeka za proizvodnju UHT steriliziranog mlijeka. Prikazana je kvaliteta sirovog mlijeka s područja koje je odabrano i na kome se poduzimaju određeni zahvati za obezbjeđenje kvalitetnog mlijeka za UHT obradu. Istaknuta je potreba većeg angažiranja svih učesnika na obezbjeđenju besprijekorne higijene u proizvodnji, na pravilnom hlađenju i na što bržoj dopremi mlijeka mi preradu.

Ključne riječi

sirovo mlijeko; kvaliteta; UHT sterilizirano mlijeko

Hrčak ID:

104970

URI

https://hrcak.srce.hr/104970

Datum izdavanja:

1.7.1987.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.516 *