Izvorni znanstveni članak
Rezultati istraživanja primjene novih domaćih soli KSS-3 i KSS-10 u proizvodnji topljenog sira
Marijana Carić
; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Dragoljub Gavarić
Spasenija Milanović
Ljiljana Kulić
Živanko Radovančev
Zoran Radovanović
Sažetak
Primjena korektivnih soli za topljenje u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira često je potrebna zbog variranja sastava sirovine, a u cilju proizvodnje topljenog sira optimalnih karakteristika i odgovarajuće pH vrijednosti Korektivne soli ekstremnih pH vrijednosti mogu biti aktivne i u tom slučaju mogu da se koriste same ili u kombinaciji sa osnovnim solima, ili se dodaju u malim količinama kad služe isključivo za korekciju pH vrijednosti sira.
Ključne riječi
proizvodnja topljenog sira; soli KSS-3 i KSS-10
Hrčak ID:
108940
URI
Datum izdavanja:
1.11.1986.
Posjeta: 1.171 *