Izvorni znanstveni članak
Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka
Silvija Miletić
; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Jasmina Lukač Skelin
Sažetak
Kvaliteta mlijeka, posebno varijabilnost svih vidova tog izvanredno kompleksnog svojstva, predmetom je svakodnevnih istraživanja u mljekarama, tržnim inspektoratima, selekcijskim centrima, znanstvenim i drugim institucijama. Objavljeni podaci o kvaliteti mlijeka, u našoj stručnoj literaturi, uključuju neznatan dio rezultata tih istraživanja, a često se ograničavaju na rezultate određivanja specifične težine i količine mliječne masti i na izračunavanje suhe tvari i suhe tvari bez masti uzoraka mlijeka.
Ključne riječi
mlijeko; sirovo; pasterizirano; kvaliteta
Hrčak ID:
109388
URI
Datum izdavanja:
1.5.1976.
Posjeta: 1.322 *