Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete

Jasmina Lukač ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Dimitrije Sabadoš


Puni tekst: hrvatski pdf 498 Kb

str. 2-5

preuzimanja: 597

citiraj


Sažetak

U asortimanu proizvoda seljačkih poljoprivrednih gospodarstava kvantitativno važno mjesto u prodaji tih proizvoda zauzima domaće vrhnje, dobiveno na tradicionalan način obiranjem spontano skiseljenog mlijeka. Takvo, nepasterizirano, tj. sirovo vrhnje iznosi se od davnih vremena na raznovrsne tržnice u zemlji.

Ključne riječi

vrhnje; sadržaj masti; kvaliteta

Hrčak ID:

111299

URI

https://hrcak.srce.hr/111299

Datum izdavanja:

4.1.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.514 *