Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kvalitetna vrijednost mlijeka i mliječnih proizvoda brdsko-planinskih područja BiH

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac


Puni tekst: hrvatski pdf 798 Kb

str. 2-6

preuzimanja: 1.049

citiraj


Sažetak

U brdsko-planinskom području BiH proizvodnja mlijeka je jedna od bitnih grana stočarske proizvodnje. Proizvodi se kravlje, ovčje i u dosta ograničenim količinama kozje mlijeko. Kravlje mlijeko se jednim dijelom otkupljuje, troši direktno u domaćinstvu ili se prerađuje, a ovčje mlijeko služi za preradu u razne mliječne proizvode.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; kvaliteta; brdsko-planinska područja BiH

Hrčak ID:

115273

URI

https://hrcak.srce.hr/115273

Datum izdavanja:

2.1.1979.

Posjeta: 1.720 *