Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Energetska vrijednost pasteriziranog mlijeka i sira

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 618 Kb

str. 9-12

preuzimanja: 518

citiraj


Sažetak

Izuzetno mjesto mlijeka i mliječnih proizvoda u prehrani ljudi određuje njihova biološka, hranjiva i energetska vrijednost. Sastav sirovog mlijeka, o kome ovisi naročito njegova energetska vrijednost, bitno se mijenja utjecajem niza poznatih faktora. Sastav proizvoda od mlijeka ovisi posebno o tehnološkim postupcima.

Ključne riječi

mlijeko; sir; energetska vrijednost

Hrčak ID:

115280

URI

https://hrcak.srce.hr/115280

Datum izdavanja:

2.1.1979.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.303 *