Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Promjena bakterija mliječne kiseline pod utjecajem aflatoskina B1 i značaj za proizvodnju

Marija Šutić ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Ana Banina


Puni tekst: hrvatski pdf 960 Kb

str. 106-111

preuzimanja: 601

citiraj


Sažetak

U proizvodnji kiselo-mliječnih proizvoda postoji problem sporijeg zgrušavanja mlijeka ili ono potpuno izostaje. Najčešći uzroci ove pojave su slaba kvaliteta bakterija mliječne kiseline, kontaminacija drugim bakterijama, kontaminacija virusima, prisustvo penicilina u mlijeku i drugih agenasa koji djeluju na bakterije mliječne kiseline

Ključne riječi

mlijeko; bakterije mliječne kiseline; aflatoskin B1

Hrčak ID:

115498

URI

https://hrcak.srce.hr/115498

Datum izdavanja:

2.5.1979.

Posjeta: 1.174 *