Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani ljudi i ishrani stoke

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 455 Kb

str. 323-325

preuzimanja: 1.426

citiraj


Sažetak

Posljednjih se godina mnogo pažnje posvećuje metodama koncentracije i sušenja sirutke, mogućnostima korištenja tog proizvoda u ishrani stoke, proizvodnji sirutke i pojedinih sastojaka izdvojenih iz sirutke za korištenje u prehrani ljudi, ekonomskim i tehničkim problemima proizvodnje, prijevoza i skladištenja sirutke kako tekuće, tako i djelomice koncentrirane, te sirutke u prahu.

Ključne riječi

sirutka; prehrana ljudi; ishrana stoke

Hrčak ID:

115664

URI

https://hrcak.srce.hr/115664

Datum izdavanja:

1.11.1981.

Posjeta: 2.045 *