Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Funkcionalna svojstva sirutke i njenih komponenti kao aditiva u prehrambenim proizvodima

Dušan Lučić ; Institut za mlekarstvo, Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 383 Kb

str. 109-111

preuzimanja: 901

citiraj


Sažetak

Industrija mlaka u Jugoslaviji i u svetu do pre nekoliko godina postupala je sa sirutkom kao otpadnim proizvodom dobivenim u procesu izrade sireva. Međutim, danas imajući u vidu da je sirutka bogata sadržajem laktoze, bjelančevina - posebno laktoalbumina i globulina, minerala i vitamina, teži se da se ovaj proizvod što ekonomičnije iskoristi bilo kompletno ili u vidu pojedinačnih komponenti.

Ključne riječi

sirutka; funkcionalna svojstva; prehrambeni proizvodi

Hrčak ID:

116226

URI

https://hrcak.srce.hr/116226

Datum izdavanja:

2.4.1983.

Posjeta: 1.522 *