Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Prerada ovčjeg mlijeka na bačijama u srezu Boljevačkom

Svetozar Karabašević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: srpski pdf 297 Kb

str. 8-12

preuzimanja: 443

citiraj

Puni tekst: hrvatski pdf 766 Kb

str. 8-12

preuzimanja: 706

citiraj


Sažetak

U brdovitim predjelima sreza boljevačkog od davnina su se razvili i znatnim dijelom su se do danas održali specijalni oblici stočarstva. Ljeti stada ovaca izlaze na Kucajske planine, gdje se ovce muzu i mlijeko prerađuje, a preko zime se stoka goni u naselja ili blizu naselja, gdje prezimljuje. Prirodno je, što su takvi oblici stočarstva uslovili i specifične oblike prerade mlijeka.

Ključne riječi

ovčje mlijeko; prerada

Hrčak ID:

124677

URI

https://hrcak.srce.hr/124677

Datum izdavanja:

4.1.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 2.321 *