Stručni rad
Proizvodnja cheddar sira
Simo Parijez
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb
Puni tekst: srpski pdf 227 Kb
str. 81-84
preuzimanja: 368
citiraj
APA 6th Edition
Parijez, S. (1956). Proizvodnja cheddar sira. Mljekarstvo, 6 (4), 81-84. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/126375
MLA 8th Edition
Parijez, Simo. "Proizvodnja cheddar sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 4, 1956, str. 81-84. https://hrcak.srce.hr/index.php/126375. Citirano 20.05.2024.
Chicago 17th Edition
Parijez, Simo. "Proizvodnja cheddar sira." Mljekarstvo 6, br. 4 (1956): 81-84. https://hrcak.srce.hr/index.php/126375
Harvard
Parijez, S. (1956). 'Proizvodnja cheddar sira', Mljekarstvo, 6(4), str. 81-84. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/126375 (Datum pristupa: 20.05.2024.)
Vancouver
Parijez S. Proizvodnja cheddar sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 20.05.2024.];6(4):81-84. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126375
IEEE
S. Parijez, "Proizvodnja cheddar sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 4, str. 81-84, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126375. [Citirano: 20.05.2024.]
Puni tekst: hrvatski pdf 731 Kb
str. 81-84
preuzimanja: 1.426
citiraj
APA 6th Edition
Parijez, S. (1956). Proizvodnja cheddar sira. Mljekarstvo, 6 (4), 81-84. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/126375
MLA 8th Edition
Parijez, Simo. "Proizvodnja cheddar sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 4, 1956, str. 81-84. https://hrcak.srce.hr/index.php/126375. Citirano 20.05.2024.
Chicago 17th Edition
Parijez, Simo. "Proizvodnja cheddar sira." Mljekarstvo 6, br. 4 (1956): 81-84. https://hrcak.srce.hr/index.php/126375
Harvard
Parijez, S. (1956). 'Proizvodnja cheddar sira', Mljekarstvo, 6(4), str. 81-84. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/126375 (Datum pristupa: 20.05.2024.)
Vancouver
Parijez S. Proizvodnja cheddar sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 20.05.2024.];6(4):81-84. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126375
IEEE
S. Parijez, "Proizvodnja cheddar sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 4, str. 81-84, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/126375. [Citirano: 20.05.2024.]
Sažetak
Nazivi sireva obično su postali od imena mjesta, gdje je njihova proizvodnja prvo započela. Tako je i cheddar sir dobio ime po engleskom mjestu Cheddar, ali se njegova proizvodnja s vremenom raširila i usavršavala i izvan toga mjesta, te je danas ova vrsta sira veoma cijenjena i tražena na svjetskom tržištu.
Ključne riječi
cheddar sir; proizvodnja
Hrčak ID:
126375
URI
https://hrcak.srce.hr/126375
Datum izdavanja:
2.4.1956.
Podaci na drugim jezicima:
srpski
Posjeta: 2.668
*