Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

https://doi.org/10.5513/JCEA01/16.3.1630

Utjecaj znanja i sociodemografskih obilježja na stavove studenata prema organskoj hrani

Ivica FALETAR ; Ph.D. student, Emanuela Vidovića 7, HR-10 000 Zagreb, Croatia
Damir KOVAĈIĆ ; Faculty of Agriculture University of Zagreb, HR-10 000 Zagreb, Croatia


Puni tekst: hrvatski pdf 537 Kb

preuzimanja: 430

citiraj


Sažetak

Stavovi o organskoj hrani znaĉajno utjeĉu na donošenja kupovnih odluka. Zato je
poznavanje naĉina na koji se ovi stavovi formiraju vrlo važno. U ovom istraživanju
ispitali smo kako subjektivno i objektivno znanje, te spol, mjesto odrastanja i vrsta
studija kod studenata šest fakulteta Zagrebaĉkog sveuĉilišta utjeĉu na stavove o
organskoj hrani. UtvrĊena je statistiĉki znaĉajna povezanost samo izmeĊu
objektivnog znanja i stava studenata o cijeni organske hrane.

Ključne riječi

objektivno znanje; organska hrana; sociodemografska obilježja; stavovi; subjektivno znanje

Hrčak ID:

145116

URI

https://hrcak.srce.hr/145116

Datum izdavanja:

15.9.2015.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.502 *