Izvorni znanstveni članak
UTJECAJ TEHNOLOŠKOG POSTUPKA PRI HIDROLIZI PERJA NA NUTRITIVNU VRIJEDNOST DOBIVENIH HRANIVA
Srđan Stojanović
; Tehnološki fakultet, Institut za tehnologiju stočne hrane, Novi Sad, Srbija
Milutin Ristić
; Tehnološki fakultet, Institut za tehnologiju stočne hrane, Novi Sad, Srbija
Šandor Kormanjoš
; Tehnološki fakultet, Institut za tehnologiju stočne hrane, Novi Sad, Srbija
Sažetak
Ispitivan ie utjecaj termohidrolize brašna od perja pri pritisku od
3,6, 3,8 i 4,2 bara u vremenu trajanja hidrolize od 20 minuta. Nutritivna vrijednost proteina hidroliziranog perja komparirana je sa nutritivnom vrednošću proteina sojine sačme. Na osnovu izvedenih istraživanja, dobivenih i proučenih eksperimentalnih podataka o utjecaju tehnološkog postupka pri hidrolizi perja na nutritivinu vrijednost dobivenih hraniva, mogu se dati sljedeći zaključci:
Termohidrolizirano brašno od perja pri pritisku od 3,6, 3,8 i 4,2 bara u vremenu traiania hidrolize od 20 minuta, dopunjeno u smjesama sa limitirajućim aminokiselinama - sintetičkim lizinom i sintetičkim metioninom imalo ie povoljan efekat na proizvodne performanse tovnih pilića: veći prirast i efikasniju konverziju hrane.
Ključne riječi
Hrčak ID:
162201
URI
Datum izdavanja:
26.7.1991.
Posjeta: 843 *