Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Rezidba vinove loze

Mirela Osrečak ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo


Puni tekst: hrvatski pdf 138 Kb

str. 60-63

preuzimanja: 3.584

citiraj


Sažetak

Rezidba vinove loze obavezan je i neizostavan ampelotehnički zahvat u suvremenom vinogradarstvu, kojim se osigurava stvaranje i održavanje uzgojnog oblika, kao i nesmetana primjena svih agrotehničkih mjera i efikasna zaštita od bolesti i štetnika. Rezidbom se na trsu ostavlja određeni broj rodnih pupova, čime se regulira količina i kvaliteta prinosa, te porast i dozrijevanje mladica. Provodi se u periodu mirovanja vinograda.

Ključne riječi

rezidba vinove loze; rez u zrelo; opterećenje trsa

Hrčak ID:

162241

URI

https://hrcak.srce.hr/162241

Datum izdavanja:

21.4.2016.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 4.734 *