Izvorni znanstveni članak
UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI
Zlatko Steiner
; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Tomo Rastija
; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Matija Domaćinović
; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Mirjana Baban
; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Franjo Ivanković
; IPK Osijek, Republika Hrvatska
Ivan Čatipović
; PIK Belje, Republika Hrvatska
Sažetak
Nakon odbića u starosti od 2 do 2,5 mjeseca 51 janje pasmine
würtemberg podijeljeno je u tri grupe. Kontrolna grupa hranjena je
standardnom smjesom s 14% sirovih proteina, a dvije pokusne grupe
s 18% sirovih proteina u smjesi. Viša razina proteina rezultirala je
povećanim dnevnim prirastom - kontrola 261 g, pokusne grupe 321 i
333 g, te smanjenim utroškom energije za 30% i probavljivih proteina
za 13% za jedinicu prirasta u odnosu na kontrolnu grupu.
Ključne riječi
Hrčak ID:
162294
URI
Datum izdavanja:
27.11.1991.
Posjeta: 938 *