Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI

Zlatko Steiner ; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Tomo Rastija ; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Matija Domaćinović ; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Mirjana Baban ; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Franjo Ivanković ; IPK Osijek, Republika Hrvatska
Ivan Čatipović ; PIK Belje, Republika Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 586 Kb

str. 279-282

preuzimanja: 189

citiraj


Sažetak

Nakon odbića u starosti od 2 do 2,5 mjeseca 51 janje pasmine
würtemberg podijeljeno je u tri grupe. Kontrolna grupa hranjena je
standardnom smjesom s 14% sirovih proteina, a dvije pokusne grupe
s 18% sirovih proteina u smjesi. Viša razina proteina rezultirala je
povećanim dnevnim prirastom - kontrola 261 g, pokusne grupe 321 i
333 g, te smanjenim utroškom energije za 30% i probavljivih proteina
za 13% za jedinicu prirasta u odnosu na kontrolnu grupu.

Ključne riječi

Hrčak ID:

162294

URI

https://hrcak.srce.hr/162294

Datum izdavanja:

27.11.1991.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 938 *