Pregledni rad
Dinja
Darko Kantoci
Puni tekst: hrvatski pdf 295 Kb
str. 61-64
preuzimanja: 238
citiraj
APA 6th Edition
Kantoci, D. (2006). Dinja. Glasnik Zaštite Bilja, 29 (6), 61-64. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
MLA 8th Edition
Kantoci, Darko. "Dinja." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 29, br. 6, 2006, str. 61-64. https://hrcak.srce.hr/index.php/164210. Citirano 04.12.2024.
Chicago 17th Edition
Kantoci, Darko. "Dinja." Glasnik Zaštite Bilja 29, br. 6 (2006): 61-64. https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
Harvard
Kantoci, D. (2006). 'Dinja', Glasnik Zaštite Bilja, 29(6), str. 61-64. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210 (Datum pristupa: 04.12.2024.)
Vancouver
Kantoci D. Dinja. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2006 [pristupljeno 04.12.2024.];29(6):61-64. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
IEEE
D. Kantoci, "Dinja", Glasnik Zaštite Bilja, vol.29, br. 6, str. 61-64, 2006. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210. [Citirano: 04.12.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 295 Kb
str. 64-64
preuzimanja: 285
citiraj
APA 6th Edition
Kantoci, D. (2006). Dinja. Glasnik Zaštite Bilja, 29 (6), 61-64. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
MLA 8th Edition
Kantoci, Darko. "Dinja." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 29, br. 6, 2006, str. 61-64. https://hrcak.srce.hr/index.php/164210. Citirano 04.12.2024.
Chicago 17th Edition
Kantoci, Darko. "Dinja." Glasnik Zaštite Bilja 29, br. 6 (2006): 61-64. https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
Harvard
Kantoci, D. (2006). 'Dinja', Glasnik Zaštite Bilja, 29(6), str. 61-64. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210 (Datum pristupa: 04.12.2024.)
Vancouver
Kantoci D. Dinja. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2006 [pristupljeno 04.12.2024.];29(6):61-64. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
IEEE
D. Kantoci, "Dinja", Glasnik Zaštite Bilja, vol.29, br. 6, str. 61-64, 2006. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210. [Citirano: 04.12.2024.]
Sažetak
Dinja (Cucumis melo) je cijenjena povrtna biljna vrsta koja se uzgaja zbog svojih aromatičnih plodova. Uzgaja se često, kako na velikim proizvodnim površinama, tako i u povrtnjacima na okućnicama. Osobito je cijenjena u kulinarstvu zbog karakterističnog mirisa i okusa. Podrijetlom je iz vrućih krajeva Afrike i Azije, no raste posvuda u svim toplijim krajevima i na snažnim, hranjivima bogatim tlima. Uspijevaju u krajevima s najmanje 6 mjeseci bez mraza i 3 mjeseca sa srednjim temperaturama iznad 20°C. U mnogim našim krajevima ne mogu dozrijeti. Dinje se uzgajaju poput krastavaca, a siju se direktno na gredicu ili se prvo uzgoje u klijalištu i kasnije presađuju na otvoreno.
Ključne riječi
Hrčak ID:
164210
URI
https://hrcak.srce.hr/164210
Datum izdavanja:
21.12.2006.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 1.442
*