Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača

Zdravko Matotan ; Podravka d.d. Koprivnica


Puni tekst: hrvatski pdf 1.649 Kb

str. 4-34

preuzimanja: 3.360

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 1.649 Kb

str. 34-34

preuzimanja: 288

citiraj


Sažetak

Kupusnjače su najzastupljenije povrtne kulture u Hrvatskoj. Iako ih se uzgaja veći broj vrsta u komercijalnoj su proizvodnji najzastupljeniji kupus, kelj, cvjetača, brokula i kelj pupčar. U radu je obrađena tehnologija proizvodnje navedenih povrtnih vrsta s posebnim naglaskom na zahtjeve prema vanjskim uvjetima i tlu, obradi tla, gnojidbi, uzgoju presadnica, tehnici sadnje te berbe. Za svaku je vrstu dat opis u proizvodnji najzastupjenijih sorti upisanih na Sortnu listu Republike Hrvatske s naznačenom dužinom vegetacije i preporučenim sklopom.

Ključne riječi

kupus; kelj; cvjetača; brokula; kelj pupčar; tehnologija proizvodnje; sortiment

Hrčak ID:

164265

URI

https://hrcak.srce.hr/164265

Datum izdavanja:

28.6.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 4.773 *