Izvorni znanstveni članak
https://doi.org/10.5513/JCEA01/19.1.2024
Mikrobiološke promjene tijekom zrenja Keş sira
Seval Sevgi KIRDAR
; Milk and Dairy Technology Programme, Food Processing Department, Vocational Higher EducationSchool, Mehmet Akif Ersoy University
Ozen KURSUN YURDAKUL
; Food Hygiene and Technology Department, Faculty of Veterinary Mehmet Akif Ersoy University
Samir KALIT
orcid.org/0000-0003-1460-2072
; Department of Dairy Science, Faculty of Agriculture, University of Zagreb
Milna TUDOR KALIT
orcid.org/0000-0001-8162-8390
; Department of Dairy Science, Faculty of Agriculture, University of Zagreb
Sažetak
Mikrobiološke promjene u Keş siru, tradicionalnom turskom siru proizvedenom iz sirovog kravljeg mlijeka bez dodatka mljekarske mikrobne kulture, praćene su tijekom 90 dana zrenja. Također su određeni fizikalno-kemijski parametri odgovorni za
Ključne riječi
fizikalno-kemijski parametri; Keş sir; mikrobiološke promjene; tradicionalni sirevi; zrenje
Hrčak ID:
196063
URI
Datum izdavanja:
17.3.2018.
Posjeta: 1.309 *