Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Primjena međunarodnih računovodstvenih standarda u graditeljstvu u ozračju hrvatskog računovodstvenog kategorijalnog sustava

Petar Proklin ; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Ekonomski fakultet u Osijeku, Osijek, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 728 Kb

str. 209-224

preuzimanja: 231

citiraj


Sažetak

Jedno od obilježja opstojnosti i samostojnosti svakog naroda i/ili ustroja njegove države, tako i Hrvatskog naroda i Hrvatske države, predstavlja postojanje vlastitog kategorijalnog sustava.
U toj suvislosti, radi se, u našem slučaju, o Hrvatskom računovodstvenom kategorijalnom sustavu ali i motrišta primjene međunarodnih računovodstvenih standarda u graditeljstvu.
Pri određivanju ustrojstva sustava polazimo od cjelokupnosti svih realnih predmeta i iskustava, ono što omogućuje postojanje svakog bića, od prostorno i vremenski beskonačnog svijeta koji nas okružuje - od svemira do jednostanične živuće stanice, zajedno s holizmom, novim misaonim dobom, novim načinom mišljenja, prosuđivanja i vrednovanja objektivne stvarnosti izvan nas, te subjektivne stvarnosti u nama!
To je bit i bitak primjene međunarodnih računovodstvenih standarda u graditeljstvu u ozračju Hrvatskog računovodstvenog kategorijalnog sustava.

Ključne riječi

međunarodni računovodstveni standardi; graditeljstvo; kategorijalni sustav

Hrčak ID:

227984

URI

https://hrcak.srce.hr/227984

Datum izdavanja:

2.5.1994.

Posjeta: 513 *