Skoči na glavni sadržaj

Uvodnik

Prilog Uvodu

Dubravka Matoković orcid id orcid.org/0000-0003-3822-3827 ; Gradski muzej Požega, Požega, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 232 Kb

str. XIII-XIII

preuzimanja: 70

citiraj


Sažetak

Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi djeluje već cijelo desetljeće. Godinama organizira znanstveno-stručne skupove iz različitih područja znanosti u suradnji s vanjskim znanstvenim i stručnim suradnicima. Na njegov prijedlog za suradnju Gradski muzej Požega pridružio mu se u organiziranju znanstveno-stručnog skupa s područja etnologije i srodnih disciplina.
U promišljanju teme ovog skupa nismo se htjeli ograničiti na jednu užu temu niti samo na područje Požeštine. U razmjeni ideja s muzejskim kolegicama iz Sekcije etnologa Muzejske udruge istočne Hrvatske (MUIH) nametnula se šira i sveobuhvatna tema koja obuhvaća razne aspekte tradicijske kulture na osebujnom kulturnom i zemljopisnom prostoru kakav je istočna Hrvatska. Tema Tradicijska kultura istočne Hrvatske: povijest i suvremenost stvorila je širok okvir za uvid u različite teme koje se istražuju i proučavaju ne samo na području etnologije nego i srodnih disciplina s čijim istraživačima etnolozi često i surađuju, a ujedno je privukla i velik broj zainteresiranih istraživača. Nadam se da će ovaj znanstveno-stručni skup imati i svoj nastavak kako bi se otkrile nove spoznaje i otvorili neki novi putovi zainteresiranim istraživačima.
Zahvaljujem Zavodu za znanstveni i umjetnički rad u Požegi na ponuđenoj suradnji te svim sudionicima i onima koji su sudjelovali u organizaciji skupa, kao i autoricama/autorima, recenzentima, kolegici urednici i svima koji su radili na objavi ovoga zbornika.

Ključne riječi

Hrčak ID:

253544

URI

https://hrcak.srce.hr/253544

Datum izdavanja:

26.4.2021.

Posjeta: 287 *