Skip to the main content

Review article

Bibliografija biblijske građe u Knjižnici Vrhbosanske nadbiskupije Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu

Darko Tomašević orcid id orcid.org/0000-0002-4900-8308 ; University of Sarajevo - Catholic Theological Faculty in Sarajevo, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina


Full text: croatian pdf 1.440 Kb

page 145-330

downloads: 644

cite


Abstract

Bibliografija biblijske građe u Knjižnici Vrhbosanske nadbiskupije Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu rađena je u sklopu projekta koji je financijski pomoglo Federalno ministarstvo nauke i obrazovanja BiH. Naziv projekta je bio „Istraživanje biblijskih komentara teoloških učilišta“ i završen je krajem 2018. godine.
Unosom biblijske građe u Kooperativni online bibliografski sustav i servis COBISS uočeno je da KBF posjeduje bogatu biblijsku građu prikladnu za teološko učilište, s oko 2000 naslova. Naslovi obuhvaćaju podjednako građu iz Novog i Starog zavjeta. Većina građe pripada velikim svjetskim jezicima, što pokazuje da su studenti KBF-a „pratili u stopu“ svjetske teološke tokove.
Sređivanjem i digitaliziranjem biblijske građe broj online pregleda biblijskog fonda KBF-a se udvostručio, što ujedno pokazuje nužnost i opravdanost ovog projekta, kao i potrebu nastavka obrade ostale teološke građe u Knjižnici na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Keywords

biblijska građa; Knjižnica Vrhbosanske nadbiskupije; COBISS; digitalizacija.

Hrčak ID:

260321

URI

https://hrcak.srce.hr/260321

Publication date:

1.6.2020.

Article data in other languages: english

Visits: 1.029 *