Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

https://doi.org/10.24141/2/5/2/6

Radni terapeuti na prvoj liniji: važnost radne terapije u hitnoj i akutnoj medicinskoj skrbi

Iva Ricko orcid id orcid.org/0000-0001-9423-5211 ; Royal Berkshire Hospital, Reading, United Kingdom
Joy John ; Royal Berkshire Hospital, Reading, United Kingdom
Edel McManus ; Royal Berkshire Hospital, Reading, United Kingdom
Ellen McAulife ; Royal Berkshire Hospital, Reading, United Kingdom
Jessie Basra ; Royal Berkshire Hospital, Reading, United Kingdom


Puni tekst: engleski pdf 224 Kb

str. 165-172

preuzimanja: 803

citiraj


Sažetak

Uvod. Sve je veća potreba za povećanjem broja zdravstvenih djelatnika kako bi se smanjio pritisak na odjele za akutno zbrinjavanje kroz prevenciju prijama. Postoji vrlo malo smjernica za prevenciju prijama primjenom radnoterapijske procjene te ne postoje dokazi koji ukazuju na njezinu učinkovitost.

Metode. Radni terapeuti na odjelima hitne medicine proveli su istraživanje u cilju prikupljanja podataka o broju pacijenata upućenih radnoterapijskom timu na odjelima hitne medicine bolnice Royal Berkshire i odlukama oko otpusta pacijenata iz bolnice nakon radnoterapijske procjene.

Rezultati. Radni terapeuti posebno su se usredotočili na prevenciju prijama pacijenata na odjele za akutno zbrinjavanje tako da su pacijente uputili na kućno liječenje. Rezultati studije pokazuju da je radna terapija na odjelima hitne medicine važna, kako po broju upućenih pacijenata radnoterapijskom timu tako i po različitim odredištima za liječenje na koja su pacijenti upućeni nakon hitnog prijama.

Zaključak. Izvješće je identificiralo niz područja koja bi vrijedilo dodatno istražiti, ali i važnost radnoterapijskih usluga na odjelima hitne medicine u cilju prevencije daljnjeg prijama u bolnicu. Ovo istraživanje trebalo bi pridonijeti važnosti radne terapije na odjelima hitne medicine u bolnici Royal Berkshire, ali i potaknuti daljnja istraživanja na ovom profesionalnom području.

Ključne riječi

radna terapija; odjel hitne medicine; istraživanje; prevencija prijama

Hrčak ID:

271328

URI

https://hrcak.srce.hr/271328

Datum izdavanja:

24.1.2022.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.495 *