Stručni rad
Sigurnost hrane kroz analitičke laboratorije
Marijan Katalenić
; Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zagreb, Hrvatska
Sažetak
Zdravstvena ispravnost je pojam koji je subordinantan sigurnosti hrane a analize u specijaliziranim laboratorijima potvrda cijelog sustava proizvodnje hrane od polja do stola. Laboratoriji HZJZ su kroz desetljeća rada u kontroli hrane slijedili međunarodne tijekove od dobre laboratorijske prakse do usvajanja postupaka prema normi HR EN ISO 17025. Treba se sjetiti i početaka, posebno ljudi koji su svojim znanjem i imaginacijom gradili naš sustav. Danas je izazov održati visoke standarde , opremljenost i stručnost koji se traže od laboratorija, ali to smatramo obavezom s obzirom na povijesni slijed.
Ključne riječi
hrana,sigurnost hrane,laboratoriji
Hrčak ID:
297127
URI
Datum izdavanja:
7.10.2013.
Posjeta: 357 *