Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Uloga Zavoda za javno zdravstvo pri uspostavi HACCP sustava kod subjekata koji posluju sa hranom na području Krapinsko-zagorske županije

Damir Sinković ; Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Higijensko-epidemiološka služba, HACCP tim


Puni tekst: hrvatski PDF 111 Kb

preuzimanja: 44

citiraj


Sažetak

Donošenjem Zakona o hrani i vezanih pravilnika (uz izvjesne odgode), 2009. godine je stupila na
snagu obveza svih Subjekata u poslovanju sa hranom (u daljnjem tekstu SPH) da svoje poslovanje
usklade sa načelima HACCP sustava.
Područje KZŽ je uglavnom ruralno, ali bez značajnijih objekata primarne prerade hrane. Velika
većina objekata koji podliježu navedenoj obvezi, jesu objekti koji pružaju turističko­ugostiteljske ili
trgovačke usluge. To su uglavnom manji objekti, raštrkani po županiji, sa ponekad neadekvatnim
preduvjetnim programima za implementaciju HACCP sustava.

Ključne riječi

SPH,HACCP,Sustav samokontrole

Hrčak ID:

297654

URI

https://hrcak.srce.hr/297654

Datum izdavanja:

7.4.2011.

Posjeta: 101 *