Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Kvaliteta prehrane u dječjim vrtićima Primorsko-goranske županije

Sandra Pavičić Žeželj ; Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
Gordana Kenđel Jovanović ; Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
Đulija Malatestinić ; Upravni odjel za zdravstvo Primorsko-goranske županije
Suzana Janković ; Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije


Puni tekst: hrvatski PDF 117 Kb

verzije

str. 3-3

preuzimanja: 45

citiraj


Sažetak

Cilj rada bio je prikazati način izrade jelovnika i kvalitetu prehrane u dječjim vrtićima na području Primorsko-goranske županije. Jelovnik se izrađuje na temelju energetskih i prehrambenih potreba djece predškolske dobi u skladu s hrvatskim preporukama. Jelovnik je sastavljen od raznovrsnih, sezonskih namirnica i napravljen za dva perioda: jesen-zima i proljeće-ljeto, u četiri različita tipa koji se smjenjuju svakog tjedna u mjesecu. Kontinuirano se, metodom duplih obroka tijekom posljednjih dvadeset godina, provodi zdravstvena kontrola kakvoće prehrane u dvadeset dječjih vrtića na području PGŽ, koja obuhvaća energetsku i prehrambenu analizu cjelodnevnih obroka hrane s obzirom na preporuke.  

Ključne riječi

prehrana u dječjim vrtićima,jelovnik vrtića

Hrčak ID:

298344

URI

https://hrcak.srce.hr/298344

Datum izdavanja:

7.1.2015.

Posjeta: 101 *