Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Alergeni u hrani - zakonodavstvo i obveze proizvođača

Sanja Katalenić ; Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Služba za zdravstvenu ekologiju


Puni tekst: hrvatski PDF 224 Kb

preuzimanja: 90

citiraj


Sažetak

Zadnjih nekoliko godina alergeni u hrani postali su vrlo aktualni. Europa je velik dio zakonodavstva posvetila alergenima i tvarima koje izazivaju intoleranciju, a dio zakonodavstva smo i mi prihvatili.Na temelju Zakona o hrani (NN 117/03), izašao je Pravilnik o općem deklariranju ili označavanju hrane (NN 114/04) i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o općem deklariranju ili označavanju hrane (NN 34/05) u kojem se prvi puta govori o deklariranju alergena i tvari koje izazivaju intoleranciju.

Ključne riječi

Hrčak ID:

298486

URI

https://hrcak.srce.hr/298486

Datum izdavanja:

29.2.2016.

Posjeta: 169 *