Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Akreditacija Službe za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar

Judita Grzunov


Puni tekst: hrvatski pdf 802 Kb

preuzimanja: 30

citiraj


Sažetak

Prvu akreditaciju Služba za zdravstvenu ekologiju dobila je u veljači 2009. godine (ocjena je bila početkom srpnja 2008. godine) kada je akreditirano 7 metoda ispitivanja. Akreditacija se dobiva na razdoblje od 5 godina, što korisnicima daje povjerenje u sigurnost i kvalitetu usluga koje pruža akreditirani laboratorij. Nakon toga se provodi postupak re-akreditacije, a u međuvremenu se svake godine provodi nadzor od strane neovisnih ocjenitelja HAA (stručnjaci za relevantna područja ispitivanja).
Napornim radom tijekom 2009. godine proširili smo područje akreditacije na ukupno 26 metoda ispitivanja. Služba je akreditirana za ispitivanje odabranih značajki hrane, vode, mora i eluata otpada. Akreditirane metode i ispitni izvještaji koji se izdaju na osnovu tih ispitivanja su međunarodno priznati i ravnopravni s drugim europskim laboratorijima koji posjeduju akreditaciju prema navedenoj normi. Akreditacija laboratorija predstavlja i obvezu na održavanje i poboljšavanje kvalitete usluga korisnicima naših usluga.
Tijekom lipnja ove godine proveden je nadzor nad akreditiranim područjem od strane ocjenitelja HAA te je uspješno provedeno i ocjenjivanje proširenja područja akreditacije.

Ključne riječi

Hrčak ID:

310715

URI

https://hrcak.srce.hr/310715

Datum izdavanja:

7.10.2010.

Posjeta: 97 *