Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Uvodnik u temu - Inovacije u zdravstvenoj zaštiti

Luka Kovačić
Aleksandar Džakula


Puni tekst: hrvatski pdf 82 Kb

preuzimanja: 38

citiraj


Sažetak

Primjena znanstvenih saznanja, izuma i inovacija u široku svakodnevnu praksu zdravstvene zaštite jedno su od glavnih uvjeta njenog napretka. Što je vrijeme od otkrića do široke primjene kraće to je napredak i korist veća.

Na uredništvu HČJZ dogovoreno je uvođenje nove teme pod nazivom „INOVACIJE“. Naša je ideja da se što prije sazna o novim iskustvima do kojih dolaze praktičari u svom radu i da ona čim prije postanu sveprisutnom svakodnevnom praksom. Razlog za uvođenje nove teme je i poticaj stručnjacima u zdravstvu, posebno u javnom zdravstvu, da teorijska saznanja i inovacije primjenjuju što više u svojoj praksi (inovativni, primijenjeni projekti), steknu određeno iskustvo i onda ih predaju drugima. U tom procesu posebnu bi ulogu mogle (i morale) odigrati službene institucije i organizacije odgovorne za zdravstvenu zaštitu (osiguranja, ministarstva, stručna društva), bilo administrativnim, zakonodavnim, materijalnim ili nematerijalnim poticajima.
Svrha uvođenja nove teme „Inovacije“ je želja da našem stanovništvu osiguramo kvalitetnu, učinkovitu, djelotvornu i svima podjednaku zaštitu.

Ključne riječi

Hrčak ID:

310827

URI

https://hrcak.srce.hr/310827

Datum izdavanja:

7.1.2011.

Posjeta: 109 *