Etnološka istraživanja, No. 12/13, 2008.
Izlaganje sa skupa
Muzej Alimentarium u Veveyu u Švicarskoj
Nada Matijaško
; Muzej prehrane „Podravka“, Koprivnica
Sažetak
Muzej hrane Alimentarium u Veveyu (fondacija kompanije Nestlé)
nastoji za širu javnost ponuditi odgovore na raznovrsna pitanja o
odnosu čovjeka i njegove hrane. Prilog donosi opis novog stalnog
postava Alimentariuma od 2002. godine, a potom i prikaz muzeološke
studije Martina R. Schärera (direktora Alimentariuma, povjesničara
i muzeologa) o procesu muzealizacije predmeta, o različitim načinima
njihova izlaganja (izlagačkim jezicima) te o vizualizaciji kao stručnom
odabiru predmetâ, ilustracijâ i drugih sredstava u svrhu isticanja
bogatstva značenjâ koja predmeti mogu imati za posjetitelja muzeja.
Ključne riječi
stalni postav; Alimentarium; muzealizacija
Hrčak ID:
37033
URI
Datum izdavanja:
5.1.2008.
Posjeta: 1.864 *