Izlaganje sa skupa
»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku
Morena Želle
; Javna ustanova „Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje“, Samobor
Puni tekst: hrvatski pdf 139 Kb
str. 423-430
preuzimanja: 746
citiraj
APA 6th Edition
Želle, M. (2008). »Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku. Etnološka istraživanja, (12/13), 423-430. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/37038
MLA 8th Edition
Želle, Morena. "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku." Etnološka istraživanja, vol. , br. 12/13, 2008, str. 423-430. https://hrcak.srce.hr/index.php/37038. Citirano 19.11.2024.
Chicago 17th Edition
Želle, Morena. "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku." Etnološka istraživanja , br. 12/13 (2008): 423-430. https://hrcak.srce.hr/index.php/37038
Harvard
Želle, M. (2008). '»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku', Etnološka istraživanja, (12/13), str. 423-430. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/37038 (Datum pristupa: 19.11.2024.)
Vancouver
Želle M. »Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku. Etnološka istraživanja [Internet]. 2008 [pristupljeno 19.11.2024.];(12/13):423-430. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/37038
IEEE
M. Želle, "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku", Etnološka istraživanja, vol., br. 12/13, str. 423-430, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/37038. [Citirano: 19.11.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 133 Kb
str. 431-438
preuzimanja: 334
citiraj
APA 6th Edition
Želle, M. (2008). »Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku. Etnološka istraživanja, (12/13), 423-430. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/37038
MLA 8th Edition
Želle, Morena. "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku." Etnološka istraživanja, vol. , br. 12/13, 2008, str. 423-430. https://hrcak.srce.hr/index.php/37038. Citirano 19.11.2024.
Chicago 17th Edition
Želle, Morena. "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku." Etnološka istraživanja , br. 12/13 (2008): 423-430. https://hrcak.srce.hr/index.php/37038
Harvard
Želle, M. (2008). '»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku', Etnološka istraživanja, (12/13), str. 423-430. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/37038 (Datum pristupa: 19.11.2024.)
Vancouver
Želle M. »Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku. Etnološka istraživanja [Internet]. 2008 [pristupljeno 19.11.2024.];(12/13):423-430. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/37038
IEEE
M. Želle, "»Tisućljeća kulinarstva« – radionice pretpovijesne, rimske, srednjovjekovne i tradicijske kuhinje u Arheološkome parku u Budinjaku", Etnološka istraživanja, vol., br. 12/13, str. 423-430, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/37038. [Citirano: 19.11.2024.]
Sažetak
Kulinarske radionice, koje su održane tijekom rujna 2005. i 2006.
godine, osmišljene su radi obogaćivanja sadržaja Arheološkoga parka, te afirmacije i prezentacije nematerijalne baštine područja. Temeljna ideja programa bila je omogućiti cjelovit pogled na prošlost u kojem se s jednakom pažnjom valoriziraju kulinarski običaji različitih vremenskih razdoblja. Karakter arheološkoga parka omogućio je uključivanje prirodnih resursa područja u izvodenje programa, pa su neke od namirnica potrebnih za pripremu jela tijekom izvodenja radionica prikupljane na njihovim staništima. Jedan od dominantnih ciljeva programa bio je omogućiti posjetiteljima aktivno sudjelovanje u njegovu izvodenju. Nakon razgledavanja arheološkog parka i stjecanja temeljnih
spoznaja o kulturnom identitetu područja, a na temelju pripremljene
zbirke recepata i uz pomoć voditelja radionica, posjetitelji podijeljeni
u četiri grupe istovremeno su pripremali hranu iz četiri različita
pretpovijesna i povijesna razdoblja.
Ključne riječi
kulinarstvo; recepti; arheološki park
Hrčak ID:
37038
URI
https://hrcak.srce.hr/37038
Datum izdavanja:
5.1.2008.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 2.324
*