Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Hlađenje i održavanje kvaliteta mlijeka pri sakupljanju svakog drugog dana

Velimir Jovanović ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Mihailo Ostojić
Dragojlo Obradović


Puni tekst: hrvatski pdf 1.297 Kb

str. 37-45

preuzimanja: 1.119

citiraj


Sažetak

Danas sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je prihvaćanje i hlađenje mlijeka na mjestu proizvodnje zauzelo svoje čvrste pozicije i u našoj zemlji. Poznato je da kvaliteta sirovog mlijeka zavisi kako od smanjenja primarne infekcije koja je rezultat preventivne proizvodne higijene, tako i od brzog hlađenja odmah po dobivanju, odnosno završetku mužnje, i čuvanja na niskoj temperaturi sve do isporuke mljekari.

Ključne riječi

mlijeko; proizvodnja mlijeka; hlađenje

Hrčak ID:

66220

URI

https://hrcak.srce.hr/66220

Datum izdavanja:

2.2.1972.

Posjeta: 1.739 *