Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Acidofilno mlijeko

Mirko Šipka ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 599 Kb

str. 129-133

preuzimanja: 3.011

citiraj


Sažetak

Naša mljekarska industrija nastoji u posljednje vrijeme da potrošačima stavi na raspolaganje što raznovrsnije mliječne proizvode. Tako su se pojavila u prometu i dva kiselomliječna proizvoda koja zaslužuju pažnju ne samo zbog njihove hranjive vrijednosti, već i zbog toga što se ovim mliječnim proizvodima pripisuje dijetetska pa čak i izvjesna terapijska vrijednost, prvenstveno kod oboljenja organa za probavu.

Ključne riječi

mlijeko; acidofilno mlijeko; Lb. acidophilus

Hrčak ID:

66256

URI

https://hrcak.srce.hr/66256

Datum izdavanja:

2.6.1972.

Posjeta: 4.034 *