Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Tehnologija bijelog srpskog sira

Života Živković ; Institut za mlekarstvo, Novi Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 976 Kb

str. 8-16

preuzimanja: 2.903

citiraj


Sažetak

Bijeli meki (srpski) sir spada u grupu sireva koji se od ostalih odlikuju specifičnim osobinama testa i načinom zrenja. U pogledu rasprostranjenosti za ovu grupu sireva karakteristično je da se pretežno izrađuju u južnim, toplim i relativno suhim predjelima. Osim naše zemlje srećemo ih pod različitim nazivana u: Bugarskoj, Grčkoj, Albaniji, Rumunjskoj, južnim oblastima SSSR-a, Čehoslovačkoj, a zatim u Turskoj, Izraelu, Egiptu, Alžiru, Tunisu itd.

Ključne riječi

sir; bijeli sir

Hrčak ID:

66385

URI

https://hrcak.srce.hr/66385

Datum izdavanja:

2.1.1971.

Posjeta: 3.441 *