Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mane i nedostaci jogurta i kiselog mlijeka

Đorđe Zonji ; "MLEKOSIM" Poslovno udruženje za mlekarstvo, Novi Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 514 Kb

str. 35-39

preuzimanja: 3.194

citiraj


Sažetak

Jogurt i kiselo mlijeko su proizvodi koji imaju sve veći značaj u ukupnom prometu mlijeka, i može se reći, da nijedan mliječni proizvod ne pokazuje takav jasan trend porasta, kao ovi spomenuti fermentirani proizvodi. Prema podacima Instituta za mlekarstvo i Poslovnog udruženja mlekarske industrije SFRJ od 1963. do 1968. godine, proizvodnja je porasla za skoro 5 puta.

Ključne riječi

jogurt; kiselo mlijeko

Hrčak ID:

66411

URI

https://hrcak.srce.hr/66411

Datum izdavanja:

2.2.1971.

Posjeta: 3.759 *