Professional paper
Smjernice djelovanja u postizanju kvalitete proizvoda na primjeru "Sirele"
Josip Prohaska
; "Sirela" d.d. Bjelovar, 43000 Bjelovar
Ante Kitonić
Dubravko Škorput
Vlasta Polović
Zorica Mikuldaš
Abstract
Sustavno praćenje i poboljšanje kvalitete gotovog proizvoda osnovno je jamstvo uspješnosti nastupa na domaćem i stranom tržištu. U ostvarivanju toga cilja na kraju se proizvodnog tehnološkog lanca djeluje u tri osnovna smjera. 1. Iskorištava se svaka mogućnost neovisnog, komisijski stručnog ocjenjivanja mliječnih proizvoda. Tako se stječe objektivan sud o organoleptičkoj kvaliteti mliječnih proizvoda, kao i usporedba s ostalim proizvođačima; 2. U vlastitu laboratoriju, osim na kemijski sastav, posebno se i stalno pazi na bakteriološku kvalitetu proizvoda, kao garancija trajnosti i zdravstvene ispravnosti; 3. Za zdravu se hranu tako važna kontrola prisutnosti stranih tvari u mliječnim proizvodima (pesticidi, teški metali, medikamenti, sredstva za pranje i td.) sustavno obavlja u jednoj od ovlaštenih stručnih ustanova. Rad obuhvaća rezultate ovih praćenja.
Keywords
Hrčak ID:
95152
URI
Publication date:
16.1.1994.
Visits: 1.589 *