Skip to the main content

Review article

Mogućnost povećanja kvalitete poljoprivrednog tla u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji

Ivanka Grgić
Zvonimira Medverec Knežević
Antun Grgić


Full text: croatian pdf 344 Kb

page 74-77

downloads: 621

cite

Full text: english pdf 344 Kb

page 77-77

downloads: 201

cite


Abstract

Tlo je osnovni supstrat za proizvodnju hrane o kojemu se mora voditi računa te se mora njegovati i čuvati za slijedeće generacije. Suvremena poljoprivredna proizvodnja koja traži visoke prinose i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda bi se trebala orijentirati i na očuvanje tla od devastacije koju donosi nekontrolirana uporaba mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava. Na sreću postoje proizvodi koji, iako se radi o visoko profitabilnoj proizvodnji, ipak čuvaju tlo, strukturu tla i biološku raznolikost u njemu.

Keywords

devastacija tla; biofiziološki aktivatori tla; biostimulatori; PRP SOL; Amalgerol; gliste; pokusi

Hrčak ID:

163238

URI

https://hrcak.srce.hr/163238

Publication date:

20.7.2011.

Article data in other languages: english

Visits: 1.668 *