Skip to the main content

Review article

Karbokalk u proizvodnji šećerne repe

Ivo Rešić


Full text: croatian pdf 153 Kb

page 146-149

downloads: 308

cite

Full text: english pdf 153 Kb

page 149-149

downloads: 1.012

cite


Abstract

U intenzivnoj poljoprivredi, a uslijed prirodnih procesa i antropogenih čimbenika, većina tala proizvodnog područja šećerne repe bilježi pad pH vrijednosti tla čime se smanjuje njihov proizvodni potencijal. Korištenjem vapnenih materijala mjerom kalcifikacije popravlja se pH tla što uzrokuje pozitivne reakcije kod ostalih svojstava tla. Jedan od kvalitetnih vapnenih materijala je karbokalk koji je pokazao odlične rezultate u proizvodnji šećerne repe.

Keywords

šećerna repa; pH vrijednost; karbokalk

Hrčak ID:

163418

URI

https://hrcak.srce.hr/163418

Publication date:

16.12.2009.

Article data in other languages: english

Visits: 2.078 *